BAM-logo

Slimmer werken, niet harder bij de Koninklijke BAM Groep

Welkom op de supportsite voor het werken met MindManager en andere middelen en technieken om slimmer te werken

Hier tref je informatie aan over de leermodulen, trainingen, webinars en support van preferred supplier Academy of Minds die gericht zijn op ‘Slimmer Werken, Niet Harder’ op basis van nieuwe methoden (o.a. Whole Brain Thinking) en slim gereedschap (o.a. MindManager).

 

Waarom deze supportsite?

ahac-aom
We willen onze klanten, en die van onze partner (op het gebied van MindManager) aHa!Coaching zo goed mogelijk helpen. Er zijn regelmatig nieuwe inzichten of ontwikkelingen die we graag willen delen. Samen met onze klanten zijn we voortdurend bezig met het ontdekken en ontwikkelen van onze diensten. Om daar het meeste uit te halen willen we het ook graag delen met de andere klanten. Dit doen we gratis door o.a. artikelen (op lifehacking.nl), webinars (online seminars), workshops en videos. Mis je iets of heb je ook iets dat je wilt delen? Laat het ons weten.

Slimmer werken blog

Hoe kan je jezelf nog verbeteren?

Maak inzichtelijk op welk vlak je nog uitdagingen hebt. Ga naar de Analyse Persoonlijke Uitdagingen® en beantwoord de vragen (ca. 10 minuten).

Je ontvangt dan een een Persoonlijk Routeplan Slimmer Werken® (zie voorbeeld) met een advies zowel voor als je geen budget hebt of wel budget hebt. Hier zie je de onderlinge verbanden (en meer tips) van het routeplan..

De aanpak die werkt

Academy of Minds onderscheidt zich van andere trainingsbureaus door o.a. de ontwikkelde (en geteste) blended learning aanpak. We leren je niet alleen nieuwe methoden en technieken om slimmer te werken, maar zorgen ook dat je deze in de praktijk gaat implementeren zodat je er echt voordeel uit haalt. Dat doen we door niet alleen één dag training te verzorgen, maar je ook over langere termijn te helpen met het toepassen en je ervaringen te delen met anderen. Bekijk meer Filosofie & Aanpak.

Tijdelijk Gratis MindManager webinars

mindjet-logo-kleinIn samenwerking met Mindjet. Leer meer mogelijkheden van MindManager en hoe het je dagelijks, wekelijk en per kwartaal kan helpen bij je werk. (via aHa!Coaching)

 

 

Trainingen

Overzicht van trainingen en masterclasses

Beweeg met je muis over een training om een korte beschrijving te zien, klik op een training om de brochure te downloaden.


Training lifelong learning

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
In deze dagtraining leer je hoe de toenemende informatiestroom gemakkelijk kunt structureren, categoriseren en prioriteren. Je leert overzicht te creëeren, hoofd- en bijzaken beter te onderscheiden, je denken en creativiteit te vergroten, slimmer te notuleren en brainstormen. Deze training is opgebouwd uit vier componenten die elkaar versterken; handmatig mindmappen, begrijpend snel lezen, geheugentraining en lateraal /verder denken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Training Mindmanager Foundation

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
Deze dagtraining werkt op basis van de nieuwste software en de aHa!Coaching add-in suite en is daardoor nog meer gericht op het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het samenwerken in teams. De nieuwste inzichten op het gebied van Slimmer Werken, Niet Harder, m.b.v. elektronisch mindmappen zijn hierin opgenomen.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

(Agile) Projectmanagement met MindManager en MS Project

Één dag klassikaal

Deze dagtraining is speciaal ontwikkeld voor project professionals om na basistrainingen (Prince2, Agile) projecten sneller op te gaan zetten, makkelijker binnen tijd- en budget te managen met meer draagvlak van de alle stakeholders. Deze training is vernieuwd vanwege de ontwikkelingen op Agile/Prince2 gebied en al door bijna 200 collega’s gevolgd. Je leert de nieuwste methoden en inzichten op het gebied van leren, gestructureerd projectmatig werken (Agile/P2) toe te passen met MindManager, MS Project en de aHa!Coaching add-in suite.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Training Slimmer Tijd Benutten

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
Hoe kun je de beschikbare tijd die je hebt zodanig benutten dat je meer de juiste dingen kan gaan doen in minder tijd, met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans? Hoe maak je de juiste keuzes, blijf je creatief en onthoud je de belangrijkste zaken? Hoe krijg je de informatie op een rij die je elke dag nodig hebt voor je werk? In deze training leer je welke oplossingen je kunt gaan inzetten om de meest voorkomende uitdagingen bij het slimmer gaan benutten van je tijd te gaan aanpakken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Opfristraining werken met de nieuwe MindManager

Eén dag klassikaal
Deze dagtraining is bedoeld voor eenieder die al (lagere of kortere tijd) werkt met MindManager en van plan is te gaan werken met de nieuwste versie MindManager software en nieuwste versie van de aHa!Coaching  add-in suite. Mocht je al langere tijd niet meer hebben gewerkt met MindManager, dan is de MindManager Foundation training een betere keuze.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Virtuele training (Her)starten MindManager

2 uur virtueel
Deze 2 uur durende virtuele masterclass is de snelste manier om de belangrijkste (nieuwe) functies van Mindjet MindManager te leren en te (her)starten met zakelijk MindMappen. Tijdens deze virtuele training word je geholpen met het maken van een (her)start met behulp van een set van tools (MindManager en de add-ins van aHa! Coaching), die worden beschouwd als toonaangevend op het gebied van zakelijk MindMappen. Deze tools zullen je helpen bij een nieuwe en slimmere manier van werken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclasses

De masterclasses zijn ontwikkeld om na de leergang of trainingen verder te verdiepen en te helpen implementeren in het dagelijkse werk, toegespitst op je werkzaamheden. De masterclasses kunnen los gevolgd worden na een training of leergang, of als onderdeel van de aanpak via ons routeplan.

De masterclasses die we aanbieden zijn;

  • MindManager Advanced
  • Omgaan met de informatielawine en snellezen
  • Projectmatig (team) werken
  • Kaizen en andere Lean principes
  • Meeting Management
  • Facilitatie en LifeMindMapping

Tijdelijk GRATIS Slimmer Werken workshops

Workshops op locatie:
Leer elke dag, week, kwartaal en met je team slimmer te werken!

Leer meer over de masterclasses

Webinars

Slimmer Werken met MindManager

mindjet-logo-klein

In samenwerking met Mindjet en onze partner aHa!Coaching geven we drie verschillende webinars om slimmer te werken met MindManager
De webinars zijn interactieve online sessies gegeven door één van de gecertificeerde MindManager trainers. Alle webinars zullen worden gegeven in het Engels.

Werk Slimmer Elke Dag met MindManager

Leer hoe en wanneer je MindManager kan toepassen in en dagelijks ritme zodat het je helpt een beter overzicht te krijgen, je aandacht goed te verdelen en rust te houden in je hoofd. Je zult meer de juiste dingen kunnen doen, en niet alleen maar meer.

Werk Slimmer Elke Week met MindManager

Leer hoe je ook in je weekritme MindManager kan gebruiken om overzicht te houden en je prioriteiten in de week goed te krijgen en houden. We gaan in op het reflecteren van werkzaamheden gecombineerd met het vooruit kijken zodat je meer pro-actief aan de slag kan gaan.

Werk Slimmer Elk Kwartaal met MindManager

Leer hoe je de grotere (langer termijn) doelen op kan breken in kwartaaldoelen en hoe je deze kan vertalen naar concrete acties. We kijken hoe je deze doelen met MindManager kan integreren met die van je team en hoe je over het kwartaal kan reflecteren en vooruit kan kijken.

Doe mee met de webinars (via onze partner aHa!Coaching)

 

Naast de speciale MindManager webinars hebben we ook webinars die veelvoorkomende uitdagingen helpen op te lossen. Deze zijn gratis te volgen interactieve online sessies, gegeven door één van onze trainers.

Deze Smart Reset Series (SRS) webinars zijn, zonderdie voorgaande training, (tijdelijk) gratis te volgen vanaf de eigen werkplek, thuis of via een mobiel apparaat. Er zijn twee series van webinars;

1) SRS Personal Dashboard opeenvolgende serie van vier webinars van 50 minuten elk en

2) de serie van SRS lunchwebinars van 25 minuten elk

 

Personal Dashboard Webinars

Een serie van vier opeenvolgende SRS webinars, die je helpen om jouw Personal Dashboard op te bouwen, om meer de juiste dingen te doen in minder tijd met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

✏ Gratis inschrijven voor de SRS Personal Dashboard webinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

Lunchwebinars

Daarnaast een keuze uit de volgende SRS lunchwebinars: Het structureren van informatie, Niet meer zo snel afgeleid zijn, Werken vanuit één (team) takenlijst, Uitstelgedrag tegengaan, Begrijpend snellezen, Vergroot je denkkracht en De Weekly Review.

✏ Gratis inschrijven voor de SRS lunchwebinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

 

 

 

GRATIS VERSLIMMEN WORKSHOPS OP JOUW LOCATIE

Wil je graag een start maken met slimmer werken, niet harder? En…

  • heb je geen budget en/of
  • zit je op een lokatie met meerdere collega’s en
  • wil je niet naar Amsterdam komen c.q. zo min mogelijk reistijd kwijt zijn?

Dan komen we naar je toe! –> Mits je minimaal 20 collega’s kan interesseren (wij willen ook zo min mogelijk op en neer reizen :-)!.

Jullie krijgen dan een GRATIS workshop die normaal € 145,00 per persoon kost.
Wij vinden het belangrijk om je (en je team) te helpen (ook als er geen budget is) omdat we weten er veel mensen zijn die onnodig hard werken, stress hebben of veel meer tijd kwijt zijn dan nodig is. Daarom willen we een beweging op gang helpen waarbij mensen elkaar gaan helpen.

Het resultaat is dat je zelf direct na de workshop al gelijk een stuk slimmer kan gaan werken maar ook een collega op weg kan helpen.


Gratis Slimmer Werken workshops

Een nieuwe start om slimmer te werken (niet harder)

Een bekende situatie? je komt tijd tekort. Er moet steeds meer gebeuren met minder mensen. Je hebt een aantal bekende technieken en apps al geprobeerd, maar je bereikt toch steeds niet het gewenste resultaat.

Er ontbreekt iets… De verbinding. Zou het niet fijn zijn om te weten op welk moment je welke tools en technieken het beste kan gebruiken zodat ze elkaar complementeren en versterken en het bovendien makkelijker is om alles bij te houden.
Bekijk het verslag | Bekijk de evaluatie van deelnemers

Jouw ideale werkweek

Lukt het je prima om elke dag wat taken af te tikken maar heb je toch aan het einde van de week nog veel taken openstaan die eigenlijk af hadden moeten zijn? Moeite om overzicht te houden? Een overvolle agenda? Last van uitstelgedrag? Niet met de juiste dingen bezig? Veel tijdverlies? Niet goed voorbereid? Stress?

In navolging op de workshop “Hoe werk je elke dag slimmer” gaan we ook de volgende stap in het slimmer werken behandelen en gaan we focussen op “Hoe werk je elke week slimmer”.
Bekijk wat er is behandeld | Bekijk de evaluatie van de deelemers

Jouw meest succesvolle kwartaal

Misschien lukt het je prima om elke dag en elke week slimmer te werken maar heb je toch het gevoel dat er een onbalans is in je leven? Je misschien te veel tijd bested aan werk of juist privé of een bepaalde rol? (ouder, partner, vrijwilliger, projectmanager, coach, etc.)

Als je (weer) de dirigent wil worden van je leven en per rol goede doelen wilt kiezen en deze kunnen opbreken naar kwartalen, weken en dagen om ze makkelijker en in balans te kunnen behalen, dan is dit een goede workshop voor jou.

Bekijk de rapportage en evaluatie van de deelnemers

Jouw beste team

Je bent inmiddels zelf al aardig slim aan het werk. Je bereikt meer, hebt minder stress, meer plezier en resultaat en je voelt je redelijk goed in balans. Misschien is het dan nu tijd om dit met je team ook te bereiken?

Maar hoe werk je dan goed samen? Hoe kan je alle talenten bijelkaar zo inzetten dat er meer sociale innovatie ontstaat en team doelen makkelijker, eerder en met meer effect worden bereikt? Maar ook de persoonlijke doelen niet ondergesneeuwd raken? Deze workshop leert je methoden en instrumenten gebruiken om dit te kunnen bereiken.

 

Videos

Bekijk hieronder de laatste video’s van Academy of Minds en aHa!Coaching met praktische tips hoe je slim kan werken met MindManager. Kijk voor meer video’s op de kanalen van Academy of Minds en aHa!Coaching.
 

Leermodules

scr_leermoduleOp deze pagina komen meer en meer leermodules beschikbaar die relevant zijn voor (alle) medewerkers en die gratis zijn te volgen. Op dit moment is de leermodule ‘Hoofd- en bijzaken onderscheiden’ aan te raden als voorbereiding voor de deelnemers van de Life Long Learning, MindManager Foundation, Werken met de nieuwe MindManager, de Masterclasses Omgaan met de Informatielawine en Projectmanagement met Mindjet MindManager en MS Project.
Binnenkort meer…

Support sites

De supportsites bieden naslagwerk voor de Mindjet MindManager software en voor de trainingen in de vorm van tips, downloads en templates.

Succes met Slimmer Werken, Niet Harder!

Het trainers team van Academy of Minds | info@academyofminds.com | +31(0)70 7071355 | youtube Academy of Minds

Back to Top