Verslimmen Coach en Adviseur

Inloggen als Coach/Adviseur

 

Verslim je collega, je team, of je organisatie

Laat je opleiden als Verslimmen Coach of Verslimmen Adviseurbord-verzamelplaats ambuklas

We kennen allemaal de BHV’er. De bedrijfs hulpverlener. Moet er ook geen 1e hulp bij werkongeluk komen? Wij denken van wel. Hoe meer collega’s elkaar gaan helpen hoe meer we samen leren en onze doe- en denkkracht weten te vergroten. Zonder de hulp van externen! Vandaar de trainingen voor voor de ‘Verslimmen Coach’ en de ‘Verslimmen Adviseur’. Zo kan elk team, elke afdeling altijd over iemand kan beschikken die snel kan helpen zonder dat dit een zware druk op tijd, mensen of budget legt. Zo ontstaat er een hefboomeffect en heeft ons werk meer zin.

Daarom is de startbijeenkomst voor opleiding tot Verslimmen Coach gratis voor klanten van Academy of Minds. Deze bijeenkomst duurt 2 uur en geeft een overzicht van veel voorkomende problemen op de werkvloer en welke technieken we gaan behandelen om de collega’s hierbij te gaan helpen. Hierna volgt een periode van 3 maanden waarbij per week 2 korte virtuele lessen worden gegeven.

De deelnemers helpen elkaar bij het internaliseren van de lesstof door het kiezen van ‘een leerbuddy’, door huiswerk te vergelijken en groepsgesprekken die door de trainers worden gemodereerd. Deze opleiding kost € 195,- p/mnd en kan worden verlengd in perioden van 6 maanden.

De opleiding tot Adviseur is langer en intensiever en vereist een budget van € 395,- per maand. De deelnemer volgt per kwartaal een volledige klassikale training en ontvangt een meer intensieve begeleiding van de trainers. De eerste stappen zijn het volgen van de Lifelong Learning training, de training MindManager Foundation, de training Slimmer Tijd benutten, de twee online interactieve Verslimmen Coach trainingen en het onder begeleiding uitvoeren van twee coachingtrajecten.
Beide opleidingen worden afgesloten met een examen en certificaat.

Meer weten?

Laat je e-mail adres achter om meer informatie te ontvangen. Ik wil graag meer weten over de opleiding voor

  CoachAdviseur

  open-hersenen-edit

  Waarom een Verslimmen Coach of Adviseur?

  In veel organisaties is de druk toegenomen (bijvoorbeeld door de overgang naar Agile werken, concurrentiedruk, minder resources etc.) en schieten veel mensen automatisch in de reflex om harder gaan werken in plaats van slimmer. Deze hogere werkdruk kan leiden tot meer stress, minder arbeidsvreugde en uiteindelijk uitval. Iedere dag helpen wij dit te voorkomen, met 8 trainers en adviseurs. Sinds 2002 hebben we samen met al onze klanten al veel uitgezocht, geprobeerd en geleerd. De vraag was; “hoe kunnen we al die ervaring inzetten op een effectieve wijze met een grotere reikwijdte, ook daar waar geen budgetten zijn”? Het antwoord; door ‘change agents’ in organisaties op te sporen die willen helpen. Onze helden zijn de Verslimmen Coaches en adviseurs! Doe je mee? Mail ons op info@academyofminds.com of gebruik het contactformulier.

  Geloof in beter werk!

  wholebrainWij geloven dat werk veel beter kan. Nee moet! Zeker omdat voor de veel voorkomende uitdagingen om slimmer te gaan werken al goedwerkende oplossingen dicht bij de hand zijn (slimmer prioriteiten stellen, beter plannen, minder uit gaan stellen, met informatielawine omgaan, vriendelijker nee zeggen, minder snel afgeleid zijn, slimmer je tijd benutten, sneller gaan lezen, beter gaan denken etc.).
  Wij worden blij van mensen die zich beter voelen omdat ze of direct geholpen zijn met hun belangrijkste uitdaging op de korte termijn (door bijvoorbeeld webinars, templates of workshops) of meer duurzaam door onze professionele ‘blended learning’ trainingsprogramma’s en project support services. Vandaar de mogelijkheid je te kunnen certificeren als Verslimmen Coach of Verslimmen Adviseur.

  Wat doet de Verslimmen Coach?

  De Verslimmen Coach helpt collega’s met de veel voorkomende uitdagingen om slimmer te gaan werken. Zij of hij kent de meest voorkomende persoonlijk ‘verslimmen uitdagingen’, begrijpt de context, kent de route om duurzaam slimmer te gaan werken en kan de collega in eerste instantie helpen zich bewust te worden dat er oplossingen zijn (van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam) en in tweede instantie te helpen door in de richting te wijzen van bewezen oplossingen die direct toepasbaar zijn (om zo stap voor stap te gaan naar onbewust bekwaam slimmer werken). De opleiding is gebaseerd op de routekaart slimmer werken.

  De Verslimmen Coach heeft de opleiding met goed gevolg afgesloten middels een examen (ontvangt een certificaat) en beschikt daarna over een ‘gereedschapskistje’ gevuld met handige hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een set van kaarten met de meest voorkomende uitdagingen op persoonlijk niveau, diverse webinar links die oplossingen bieden voor deze uitdagingen, een webpagina met downloads, templates, boekuittreksels, animaties en overzichtsschema van de diverse ‘slimmer werken trainingen’ en hoe deze zijn opgebouwd.

  Wat doet de Verslimmen Adviseur?

  De Verslimmen Adviseur gaat nog twee stappen verder. Hij of zij ‘ondergaat’ zelf een compleet blended learning trainingsprogramma en krijgt daarna ook de beschikking over een schaduw adviseur van Academy of Minds en een ‘gereedschapskist’. Hier zit o.a. een analysetool (de APU) om snel tot de kern te komen, een methodiek voor een beter werkproces en een set van kaarten met de meest voorkomende uitdagingen op team niveau. Bovendien kan de Verslimmen Adviseur collega’s toegang geven tot een leeromgeving/community met gratis opleidingen en zelf studie modules.

  De Verslimmen Adviseur organiseert bovendien regelmatig een bijeenkomst voor alle Verslimmen Coaches en gebruikt de team-/afdelings-leerlogboeken als input voor het programma.

  Wat doet de Verslimmen Coach of Verslimmen Adviseur niet?

  De Verslimmen Coach of Adviseur is niet opgeleid tot trainer. Hij of zij geeft geen professionele trainingen maar kan wel assisteren. De Verslimmen Coach of Adviseur is niet opgeleid om re-actief te zijn. Hij of zij heeft geregeld dat 5 à 10% van de werktijd actief besteed mag worden aan het helpen van de collega’s.

   

  Meer weten?

  Laat je e-mail adres achter om meer informatie te ontvangen. Ik wil graag meer weten over de opleiding voor

   CoachAdviseur

   Back to Top