Whiteboarding Tools

Naast de groep Visual mapping Software (zoals MindManager, MindMeister en X-Mind) onderscheiden we ook andere belangrijke visualisatie software waarvoor wij trainingen aanbieden.

Wij noemen de tools in deze tweede groep; ‘Whiteboarding Tools’. Voorbeelden van veel gebruikte en bekende tools in die groep zijn Mural en Miro. De meeste trainingen worden gegeven op basis van Miro software. Miro combineert immers aspecten van diagram software, teken- en mindmapping-apps, beschikt over veel praktische templates en kent een uitgebreide app-markt. Het is door de combinatie met videoconferentie tools een feite één grote samenwerking app die in de Covid tijd enorm gegroeid is in populariteit en functionaliteit. De laatste wordt continu uitgebreid op basis van klantvragen en andere ideeën.

Beginners training Miro

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die nog niet eerder met Miro hebben gewerkt of er even aan geroken hebben en tijd willen besparen in het leertraject en/of geen belangrijke functies over het hoofd zien die praktisch nut hebben voor hun specifieke situatie.

Wat leer je?

De basisfuncties van Miro zoals het opzetten van een board, het toepassen van alle elementen, gebruik van frames, maken van presentaties, maar ook een aantal basisconcepten achter het (live) visualiseren van informatie.

Daarnaast leer je Miro te gebruiken voor basisfuncties als vergaderen, brainstormen en het opzetten van een (project)structuur. Bovendien leer je wanneer je beter een andere tool dan Miro kan inzetten om je (veel) werk te besparen of functies te kunnen inzetten die Miro niet kent (bijvoorbeeld uitgebreid kunnen filteren van informatie).

Duur

1 dag of 3 maal 2 uur virtueel

Kosten 

€ 595,- per deelnemer

Gevorderde training Miro

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die al werken met Miro en expert willen worden en/of vanuit een aantal praktische gevorderde toepassing Miro willen gaan gebruiken.

Wat leer je?

Denk hierbij aan:

– Overzicht maken van speelvelden en stakeholders
– Maken van processchema’s, concept maps, system maps, beslisbomen, argumenten schema’s, flow charts en meer.
– Gebruik van Miro met teamleden (team plan, teamvergadering, samen een project opzetten en monitoren, samen leren/ kennis herbruikbaar maken)
– Een case of onderwerp naar keuze indien een team de training volgt.

Daarnaast leren we je hoe je een fysieke of virtuele Miro sessie kan ontwerpen en faciliteren

Duur

1 dag of 3 maal 2 uur virtueel.

Kosten

€ 595,- per deelnemer.

Ter ondersteuning van de trainingen en het kunnen maken van een vliegende start op basis van klantprojecten herbruikbare templates ontwikkeld. Deze worden ter beschikking gesteld tijdens de beginners en gevorderde trainingen.

Back to Top