Routekaart slimmer werken

Het welzijn van mensen blijkt het grootse verborgen concurrentie- en innovatiepotentieel van grote organisaties te zijn. Investeren in sociale innovatie ofwel ‘slimmer werken, niet harder’ loont. Echter, hoe kun je slimmer werken ook internaliseren? Dat lukt niet met ‘een dagje training’. 

Hiervoor hebben we, samen met een groot aantal klanten, een routekaart ontwikkeld op basis van de 70-20-10 filosofie en het internaliseren door blended learning. Dit helpt om van onbewust onbekwaam gedrag naar onbewust bekwaam gedrag te komen. De routekaart hieronder visualiseert vier elementen:

 1. De weg die deelnemers afleggen, laag voor laag, van individuele tot teamdoelen om ieders potentieel te ontwikkelen en slimmer samen te werken in een innovatieve lerende organisatie.
 2. De stappen die een deelnemer neemt om van onbewust onbekwaam naar nieuw onbewust bekwaam gedrag te komen. De lagen visualiseren de ‘traptreden’ op deze weg.
 3. De bouwblokken (grijze blokken onderaan na het klikken op het naambordje van de x-as) die klantorganisaties hebben geïmplementeerd om de routekaart effectief in te kunnen zetten.
 4. De trainingen en masterclasses die tijdens de ‘leerreis’ beschikbaar zijn. Klik in de tabel aan de rechterkant, bekijk de mouse overs en de plaat onder de interactieve plaat.

Hoe kun je je organisatie verslimmen?

Vraag de brochure aan

  BEKIJK ONZE TOELICHTING

  Bekijk uitleg van de routekaart in de filmpjes voor Organisaties, Teams en Individuen.

   

  Klik hieronder s.v.p. op de naambordjes van de assen en ontdek de achtergrond van de link tussen de bedrijfskundige invalshoek en de HR invalshoek. Rechts in de tabel kan je klikken op de ontwikkelgebieden. Je ziet dan per ontwikkelgebied de onderwerpen die je kunt gaan bestuderen.

  Beweeg met de muis over de verschillende elementen in en onder de ‘grafiek’ om de uitleg te zien. Het tabblad trainingen/masterclasses toont hoe onze trainingen een plek hebben in het routeplan. De onderdelen van de training geven, per ‘traptrede’ in de grafiek, aan hoe ver je bent in de ‘leereis’ na de betreffende training/masterclass. In de plaat onder deze interactieve grafiek zie je de invalshoek vanuit een vraag perspectief.

  Zo kan je als deelnemer kiezen welke stap je het beste kan nemen op welk moment vanuit een langere termijn perspectief. Als je deze persoonlijk ontwikkelplan vragenlijst invult krijg je een gratis persoonlijk advies van een van onze trainers/adviseurs. We hebben ook een Engelse versie van de routekaart slimmer werken.

  Abonnementen

  De statische plaat hierboven visualiseert vanuit een vraagperspectief dezelfde leerreis als de interactieve plaat daarboven. Daarnaast kun je zien wat elk abonnement afdekt. Het basis abonnement bestaat uit een email support dienst en interactieve online lessen met twee trainers en bij het premium abonnement mag je elk kwartaal ook een klassikale training volgen.

  Hoe langer je gebruik maakt van een abonnement hoe meer je (in het donkerder gedeelte terecht komt en) gaat internaliseren wat je leert. Je gaat dan meer de juiste dingen doen in minder tijd met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

  Uniek programma

  Het unieke van dit programma is de combinatie van blended learning, state of the art tools, kleine groepen met minimaal 2 trainers, (gratis) begeleiding van minimaal 3 maanden, de mogelijkheid een half(jaar)abonnement af te sluiten, de lesmethodiek (het faciliteren van de ontdekkingsreis i.p.v. uitleggen hoe het werkt) en dat de trainingen gebaseerd zijn op de nieuwste (neuro)wetenschappelijke inzichten hoe mensen daadwerkelijk tot nieuw gewenst gedrag komen.

  De routekaart toepassen op je eigen organisatie?

  Merk je dat in de organisatie waarin je opereert ook de behoefte is om slimmer te werken door snel te kunnen reageren op veranderingen en nieuwe technieken en methodes snel eigen te maken?
  Laat je telefonisch of op locatie adviseren over dit routeplan of een versie speciaal aangepast voor de organisatie. Laat je e-mail adres of telefoonnummer achter om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.

   
   Ik ontvang graag de World of Minds nieuwsbrief** meer informatie

   Responses (3)

   1. […] presentaties en interactie. Na de opening trapte Jerre Lubberts af met de laatste inzichten in onze Routekaart Slimmer Werken die we samen met een groot aantal klanten hebben gemaakt en het belang van een dergelijke aanpak om […]

   2. […] tegelijkertijd het welzijn en potentieel van mensen (en dus je loopbaankansen!) toenemen. Zie deze visual voor het […]

   3. […] Routekaart slimmer werken […]

   Back to Top