Slimmer werken, niet harder bij KPN

Welkom! Hier tref je informatie aan over de leermodulen, trainingen, webinars en support van specialty supplier Academy of Minds die gericht zijn op ‘Slimmer Werken, Niet Harder’ op basis van nieuwe methoden (o.a. Whole Brain Thinking) en slim gereedschap (o.a. MindManager).

Weet je nog niet precies waar je moet beginnen?

Ga dan naar de Analyse Persoonlijke Uitdagingen® en beantwoord de vragen (ca. 10 minuten).
Je ontvangt dan een een Persoonlijk Routeplan Slimmer Werken® (zie voorbeeld) met een advies zowel voor als je geen budget hebt/krijgt (gratis webinars, support, leermodules, et cetera) of wel budget hebt (Trainingen en Masterclasses). Hier zie je de onderlinge verbanden (en meer tips) van het routeplan.

Leg de basis onder je loopbaan

De ideale start training om slimmer te gaan leren werken (niet harder) is de Lifelong Learning training (zie hieronder). Deze is nu samen met de MindManager Foundation en de Slimmer Tijd benutten tijdelijk in prijs verlaagd zodat hij valt binnen je eigen opleidingenbudget. Er past nog één groep in deze aanbieding (van € 2085 voor € 1000) met nog 3 vrije plekken. Geef je snel op als je dit jaar een enorme stap wil maken in slimmer werken, niet harder.

Meer informatie? Klik dan op het plusje aan de rechterkant van de gele balk hieronder. Dan zie je hoe de trainingen tot elkaar in verband staan. In dit routeplan zie meer achterliggende informatie door op de naambordjes van de assen te klikken of op de mouse-overs te letten. Beiden kunnen je helpen je ‘leer-reis’ (klik op het filmpje voor uitleg) te gaan plannen.

Binnen Persoonlijke Opleidings budget:
Trainingen Masterclasses
Ondersteuning:
Support sites
(Tijdelijk) Gratis te volgen:
Webinars Workshops Leermodules

Doe mee met de gratis workshops
 

Klik hier voor het complete overzicht

Beweeg met je muis over een training om een korte beschrijving te zien, klik op een training om de brochure te downloaden.


 

Trainingen

 

Training lifelong learning

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
In deze dagtraining leer je hoe de toenemende informatiestroom gemakkelijk kunt structureren, categoriseren en prioriteren. Je leert overzicht te creëeren, hoofd- en bijzaken beter te onderscheiden, je denken en creativiteit te vergroten, slimmer te notuleren en brainstormen. Deze training is opgebouwd uit vier componenten die elkaar versterken; handmatig mindmappen, begrijpend snel lezen, geheugentraining en lateraal /verder denken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Training Mindmanager Foundation

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
Deze dagtraining werkt op basis van de nieuwste software en de aHa!Coaching add-in suite en is daardoor nog meer gericht op het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het samenwerken in teams. De nieuwste inzichten op het gebied van Slimmer Werken, Niet Harder, m.b.v. elektronisch mindmappen zijn hierin opgenomen.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

(Agile) Projectmanagement met MindManager en MS Project

Één dag klassikaal

Deze dagtraining is speciaal ontwikkeld voor project professionals om na basistrainingen (Prince2, Agile) projecten sneller op te gaan zetten, makkelijker binnen tijd- en budget te managen met meer draagvlak van de alle stakeholders. Deze training is vernieuwd vanwege de ontwikkelingen op Agile/Prince2 gebied en al door bijna 200 collega’s gevolgd. Je leert de nieuwste methoden en inzichten op het gebied van leren, gestructureerd projectmatig werken (Agile/P2) toe te passen met MindManager, MS Project en de aHa!Coaching add-in suite.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Opfristraining werken met de nieuwe MindManager

Eén dag klassikaal
Deze dagtraining is bedoeld voor eenieder die al (lagere of kortere tijd) werkt met MindManager en van plan is te gaan werken met de nieuwste versie MindManager software en nieuwste versie van de aHa!Coaching  add-in suite. Mocht je al langere tijd niet meer hebben gewerkt met MindManager, dan is de MindManager Foundation training een betere keuze.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Training Tijd Slimmer Benutten

Één dag klassikaal of halve dag klassikaal met blended leaning
Hoe kun je de beschikbare tijd die je hebt zodanig benutten dat je meer de juiste dingen kan gaan doen in minder tijd, met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans? Hoe maak je de juiste keuzes, blijf je creatief en onthoud je de belangrijkste zaken? Hoe krijg je de informatie op een rij die je elke dag nodig hebt voor je werk? In deze training leer je welke oplossingen je kunt gaan inzetten om de meest voorkomende uitdagingen bij het slimmer gaan benutten van je tijd te gaan aanpakken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Virtuele training (Her)starten MindManager

2 uur virtueel
Deze 2 uur durende virtuele masterclass is de snelste manier om de belangrijkste (nieuwe) functies van Mindjet MindManager te leren en te (her)starten met zakelijk MindMappen. Tijdens deze virtuele training word je geholpen met het maken van een (her)start met behulp van een set van tools (MindManager en de add-ins van aHa! Coaching), die worden beschouwd als toonaangevend op het gebied van zakelijk MindMappen. Deze tools zullen je helpen bij een nieuwe en slimmere manier van werken.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclasses

Inschrijven voor de Masterclasses hieronder kan via de links die bij de masterclasses vermeld staan. De masterclasses
TIP: je kunt op één dag twee halve-dag Masterclasses (binnen je duurzame inzetbaarheids budget) volgen, geef dit dan aan bij je inschrijving en we houden hier rekening mee tijdens de planning.

 

Omgaan met de informatielawine en slimmer tijd benutten

Halve dag online
De hoeveelheid informatie die op ons afkomt via internet, e-mail en sociale media neemt elk jaar toe. Als kenniswerker, (project)manager of (support) medewerker moet je steeds meer lezen. Zowel op papier als van je beeldscherm. Diverse onderzoeken geven aan dat we al gauw 2 tot 5 uur per dag lezend doorbrengt. Je kunt dus vanaf 400 uur per jaar besparen op je leeswerk. In deze Masterclass van een halve dag leer je sneller te gaan lezen met meer begrip en leer je bovendien de toenemende informatiestroom gemakkelijk kunt structureren, categoriseren en prioriteren. Deze Masterclass is zonder enige vooropleiding te volgen.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclass projectmatig (team)werken en tijd winnen

Één dag klassikaal
Deze Masterclass van een halve dag is speciaal ontwikkeld voor iedereen die regelmatig kleine projecten moet leiden en NIET een ‘officiële’ projectmanagers of -officer is (volg dan ‘Projectmanagement met Mindmanager en MS Project’ ID: 101633). Na de training heb je geoefend met alle functies van MindManager en de Add-in suite die van belang zijn voor gestructureerd projectmatig werken. Je leert overzicht en inzicht te bouwen en behouden en hoe je kleinere projecten binnen tijd en budget kan managen. Alleen te volgen na de MindManager Foundation.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclass Kaizen & andere Lean principes

Één dag klassikaal of 3 keer 2,5 uur virtueel
Door het beter inrichten van dagelijks werk en efficienter problemen op te lossen kunnen fouten worden voorkomen en verspilling tegengaan. Verbeteren van processen en activiteiten via ‘Kaizen’ maakt dat verspilling beperkt wordt, het (gezamenlijke) probleemoplossend vermogen vergroot en kan er meer waarde geboden worden aan de klant. Door het visualiseren van de Kaizen wordt het makkelijker om deze, en andere Lean Principes, toe te passen en te volgen.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclass haal meer uit MindManager

Halve dag online
Je leert hoe MindManager op geavanceerde wijze ingezet worden om de doe- en denkkracht van jezelf, je team en/of de organisatie te vergroten. Deze training is bedoeld voor de ervaren MindManager gebruiker die meer uit MindManager wil halen en/of andere gebruikers wil kunnen adviseren en ondersteunen (als Ambassadeur of Verslimmen Coach) bij de inzet van MindManager in de belangrijkste werkprocessen en functies.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclass Meeting Management

Één dag klassikaal of 3 keer 2,5 uur virtueel
Een veel voorkomend probleem is het feit dat er teveel vergaderingen zijn die teveel tijd kosten en te weinig resultaat opleveren. Door het combineren van elementen zoals een goede voorbereiding, vaker (vriendelijk) nee zeggen, standaardiseren en integreren van (verschillende) vergaderprocessen kan toegewerkt worden naar vergaderingen in minder tijd met betere resultaten.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Masterclass Facilitatie en LiveMindMapping

Één dag klassikaal of 3 keer 2,5 uur virtueel
Bij de meeste vergaderingen, sessies en evenementen bespreken we veel en vaak complexe onderwerpen, terwijl we het lastig vinden om zicht te houden op de structuur van de bijeenkomst. Tegelijkertijd is het een uitdaging het grotere geheel in de gaten te houden terwijl ook de acties, besluiten en (verbonden) ideeën bijgehouden dienen te worden. Het visueel vastleggen van alles wat wordt gezegd kan met behulp van LiveMindMapping. Door goed gebruik van LiveMindMapping wordt de bijeenkomst op zo’n manier gefaciliteerd dat iedereen zich betrokken en gehoord voelt en heb je na een bijeenkomst direct een overzichtelijke actielijst.

Download de brochure | Mail ons voor meer informatie

Webinars

Deze Smart Reset Series (SRS) webinars zijn, zonder voorgaande training, (tijdelijk) gratis te volgen vanaf de eigen werkplek, thuis of via een mobiel apparaat. Er zijn twee series van webinars;

1) SRS Personal Dashboard opeenvolgende serie van vier webinars van 50 minuten elk en

2) de serie van SRS lunchwebinars van 25 minuten elk

 

Personal Dashboard Webinars

Een serie van vier opeenvolgende SRS webinars, die je helpen om jouw Personal Dashboard op te bouwen, om meer de juiste dingen te doen in minder tijd met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

✏ Gratis inschrijven voor de SRS Personal Dashboard webinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

Lunchwebinars

Daarnaast een keuze uit de volgende SRS lunchwebinars: Het structureren van informatie, Niet meer zo snel afgeleid zijn, Werken vanuit één (team) takenlijst, Uitstelgedrag tegengaan, Begrijpend snellezen, Vergroot je denkkracht en De Weekly Review.

✏ Gratis inschrijven voor de SRS lunchwebinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

Leermodules

scr_leermoduleOp deze pagina komen meer en meer leermodules beschikbaar die relevant zijn voor (alle) medewerkers van KPN en die gratis zijn te volgen. Op dit moment is de leermodule ‘Hoofd- en bijzaken onderscheiden’ aan te raden als voorbereiding voor de deelnemers van de Life Long Learning, MindManager Foundation, Werken met de nieuwe MindManager, de Masterclasses Omgaan met de Informatielawine en Projectmanagement met Mindjet MindManager en MS Project.
Binnenkort meer…

Support sites

De supportsites bieden naslagwerk voor de Mindjet MindManager software en voor de trainingen in de vorm van tips, downloads en templates.

 

 

 

GRATIS VERSLIMMEN WORKSHOPS OP JOUW LOCATIE

Wil je graag een start maken met slimmer werken, niet harder? En…

  • heb je geen budget en/of
  • zit je op een lokatie met meerdere collega’s en
  • wil je niet naar Amsterdam komen c.q. zo min mogelijk reistijd kwijt zijn?

Dan komen we naar je toe! –> Mits je minimaal 20 collega’s kan interesseren (wij willen ook zo min mogelijk op en neer reizen :-)!.

Jullie krijgen dan een GRATIS workshop die normaal € 145,00 per persoon kost.
Wij vinden het belangrijk om je (en je team) te helpen (ook als er geen budget is) omdat we weten er veel mensen zijn die onnodig hard werken, stress hebben of veel meer tijd kwijt zijn dan nodig is. Daarom willen we een beweging op gang helpen waarbij mensen elkaar gaan helpen.

Het resultaat is dat je zelf direct na de workshop al gelijk een stuk slimmer kan gaan werken maar ook een collega op weg kan helpen.


Gratis Slimmer Werken workshops

Een nieuwe start om slimmer te werken (niet harder)

Een bekende situatie? je komt tijd tekort. Er moet steeds meer gebeuren met minder mensen. Je hebt een aantal bekende technieken en apps al geprobeerd, maar je bereikt toch steeds niet het gewenste resultaat.

Er ontbreekt iets… De verbinding. Zou het niet fijn zijn om te weten op welk moment je welke tools en technieken het beste kan gebruiken zodat ze elkaar complementeren en versterken en het bovendien makkelijker is om alles bij te houden.
Bekijk het verslag | Bekijk de evaluatie van deelnemers

Jouw ideale werkweek

Lukt het je prima om elke dag wat taken af te tikken maar heb je toch aan het einde van de week nog veel taken openstaan die eigenlijk af hadden moeten zijn? Moeite om overzicht te houden? Een overvolle agenda? Last van uitstelgedrag? Niet met de juiste dingen bezig? Veel tijdverlies? Niet goed voorbereid? Stress?

In navolging op de workshop “Hoe werk je elke dag slimmer” gaan we ook de volgende stap in het slimmer werken behandelen en gaan we focussen op “Hoe werk je elke week slimmer”.
Bekijk wat er is behandeld | Bekijk de evaluatie van de deelemers

Jouw meest succesvolle kwartaal

Misschien lukt het je prima om elke dag en elke week slimmer te werken maar heb je toch het gevoel dat er een onbalans is in je leven? Je misschien te veel tijd bested aan werk of juist privé of een bepaalde rol? (ouder, partner, vrijwilliger, projectmanager, coach, etc.)

Als je (weer) de dirigent wil worden van je leven en per rol goede doelen wilt kiezen en deze kunnen opbreken naar kwartalen, weken en dagen om ze makkelijker en in balans te kunnen behalen, dan is dit een goede workshop voor jou.

Bekijk de rapportage en evaluatie van de deelnemers

Jouw beste team

Je bent inmiddels zelf al aardig slim aan het werk. Je bereikt meer, hebt minder stress, meer plezier en resultaat en je voelt je redelijk goed in balans. Misschien is het dan nu tijd om dit met je team ook te bereiken?

Maar hoe werk je dan goed samen? Hoe kan je alle talenten bijelkaar zo inzetten dat er meer sociale innovatie ontstaat en team doelen makkelijker, eerder en met meer effect worden bereikt? Maar ook de persoonlijke doelen niet ondergesneeuwd raken? Deze workshop leert je methoden en instrumenten gebruiken om dit te kunnen bereiken.

Andere workshops:

Nieuwe technieken voor ouderwets Time Management

De juiste dingen op het juiste moment op de juiste manier doen~
In deze workshop slimmer je tijd benutten leer je om te gaan met afleidingen en interrupties. Je maakt kennis met de Pomodorotechniek. Deze tijdmanagement techniek is een bekende en veelgebruikte methode om je tijd efficiënter in te delen.

 

innovation-center

Vergroot je denkkracht door mindmappen en lateraal denken

De ene na de andere gedachte komt in me op. Hoe ga ik dit structureren en prioriteren? Wat zijn nu de hoofd en bijzaken? Welke onderdelen horen bij elkaar en waar moet ik juist op letten bij dit probleem. Kan ik meer leren in minder tijd? Hoe kan ik van de gebaande paden afkomen en meer creativiteit vrijmaken? Hoe zou ik dit kunnen onthouden? Wat is nu de essentie voor mijn presentatie? Dit project moet ik opbreken, maar hoe?

In deze workshop mindmappen en lateraal denken behandelen we technieken om je denkkracht te vergroten. Denk hierbij aan lateraal denken, mindmappen, geheugen training en de valkuilen van het denken.

Begrijpend snellezen

Hoe blijf ik geconcentreerd tijdens het lezen? Hoe kan ik informatie langer onthouden? En hoe zorg ik ervoor dat ik informatie sneller kan opnemen?

Tijdens deze workshop snellezen leer je documenten snel te scannen op ‘nuggets of information’ of leer je juist ‘dikke stukken’ degelijk en vlot te doorgronden. Snel hoofd-en bijzaken onderscheiden, het itereren tussen de analyse en synthese en het visualiseren van structuren is hierbij van belang.

Balance your Time

Voor veel mensen voelt tijd aan als iets wat verstrijkt, als een voorraadbegrip, als een stip die op een lijn stapje voor stapje verder tikt. Tijdens deze workshop balance your time leer je hoe je tijd kunt inzetten om stress te verminderen en meer balans tussen werk en privé te creëren.

We behandelen het concept van het Personal Dashboard, de Eisenhower matrix en het verschil tussen slim tijd benutten en ‘timemanagement’, het maken van Work Breakdown Structures (WBS) en leer je slimmer naar je agenda te kijken. Aan het einde van de workshop maak je jouw Personal Dashboard, waarna je in staat bent om meer dingen, in minder tijd, met meer plezier en met meer resultaat te doen.

 

 

Succes met Slimmer Werken, Niet Harder!

Het trainers team van Academy of Minds | info@academyofminds.com | +31(0)70 7071355 | youtube Academy of Minds

Back to Top