Wat is mindmappen?

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt doen we veel in de vorm van mindmaps. Maar wat is mindmappen eigenlijk precies? Waar komt het vandaan? En waarom zou je het leren?

Mindmappen is in de basis een denk-,  schrijf en geheugentechniek die ontwikkeld is door Tony Buzan vanaf de jaren ’70 van de  vorige eeuw en die je helpt om steekwoorden in  hoofd-  en  bijzaken op te schrijven in een grafisch overzicht met kleuren,  tekeningetjes, relaties en  iconen.  Hierdoor vergroot je je creativiteit en leer- en probleemoplossend vermogen en  verbeter je  het plannen van projecten, ontwerpen van processen en onthouden van belangrijke zaken.

Als je het goed en consequent toepast (veel oefenen) kan je je gedachten makkelijker ordenen en structureren, je tijd  beter benutten, beter leren, prioriteiten makkelijker zien, overzicht houden, beter communiceren, de voortgang  van  iets in de gaten houden en kennis  vastleggen, delen en weer toepassen. Iedereen vanaf (ongeveer) 8 jaar kan het leren en je kunt het zowel  in werk als  privé toepassen.

Bijvoorbeeld: voor het plannen van je vakantie of je verbouwing, het opstellen van je persoonlijke groeiplan, een school voor de kinderen uitzoeken, een rapport of plan schrijven, met meer plezier en effect vergaderen, makkelijker projecten opzetten en  managen, beter samenwerken, je tijd beter benutten, gesprekken beter laten verlopen en met meer overzicht interactief presenteren.

Bekijk hieronder mindmap over mindmappen. Klik voor een vergroting.

Heb je hier vragen over of wil je meer weten? Neem contact met ons op.
 

Posted on 27 januari 2017 in Lifelong Learning, MindManager Foundation, Personal Dashboard

Share the Story

Response (1)

  1. […] een andere artikel, “wat is mindmappen“, wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van mindmappen en voor welke toepassingen je het kan […]

Back to Top