Eisenhower matrix

De nog altijd veel gebruikte Eisenhower prioriteiten matrix is gebaseerd op uitspraak ‘urgente zaken zelden belangrijk zijn en dat belangrijke zaken zelden urgent zijn’ van voormalig opperbevelhebber en president van de VS.
Het prioriteren van je taken is eenvoudig en praktisch waardoor je tijd gaat besparen. Dat maakt dat deze methode zo populair is.
In het model kan je taken in 4 verschillende kwadranten onderverdelen:

  1. Dringend én belangrijk: taken die je zo snel als mogelijk uitvoert omdat er anders (grote) problemen ontstaan. Écht urgente ad-hoc taken vallen ook onder deze categorie. Let op dat je hier niet teveel tijd in besteed.
  2. Belangrijk, maar niet dringend: taken die je inplant om op een later moment uit te voeren. Dit zijn de taken waar je de meeste tijd aan wil besteden.
  3. Dringend, maar niet belangrijk: taken die je indien mogelijk aan anderen delegeert.
  4. Dringend noch belangrijk: taken die je van je lijst schrapt, vooral in drukke periodes waar hogere prioriteiten om je aandacht vragen.

 

De Eisenhower matrix komt aan order in de training Slimmer Tijd Benutten, hier leer je ook hoe dit nog krachtiger werkt in combinatie met andere technieken en methoden. Ook in de lunchwebinar ‘structuren van informatie‘ wordt hier verder op ingegaan.

 

Klik voor een groter formaat op de afbeelding:
eisenhower-matrix-met-plaatjes-volledig

 
Heb je hier vragen over of wil je meer weten? Neem contact met ons op.
 

 

Posted on 7 december 2016 in Personal Dashboard, Slimmer Tijd Benutten, Structureren van informatie

Share the Story

Back to Top