Slimmer Tijd Benutten

Slimmer tijd benutten i.p.v. time management door o.a. inzet van het Personal Dashboard

 

 

Waarom?

Er moet steeds meer gedaan worden met minder mensen. Hoe doe je dat zonder teveel stress of uitval? Hoe houd je het overzicht? Waarom werken veel ‘Time Management methoden’ niet goed voor de meeste mensen? Of zijn ze lastig vol te houden? Waarom zijn mensen enthousiast over bekende en minder bekende (deel)oplossingen (zoals GTD, Covey, de Pomodoro techniek, Eisenhower en apps als Wunderlist, Remember the Milk) maar lukt het ze niet om een integrale aanpak toe te passen. Een maatwerk aanpak die werkt voor elke denkbare functie c.q. persoon? Hoe kan je niet alleen korte termijn doelen halen maar ook je lange termijn doelen?

Hoe kan je de verhouding tussen werk en privé beter balanceren? Hoe kan de slimmer werken software’ hierbij helpen?

Kortom; hoe kun je de beschikbare tijd die je hebt zodanig benutten dat je meer de juiste dingen kan gaan doen in minder tijd, met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans? Hoe maak je de juiste keuzes, blijf je creatief en onthoud je de belangrijkste zaken? Hoe krijg je de informatie op een rij die je elke dag nodig hebt voor je werk? Hoe creëer je overzicht en inzicht? Hoe win je tijd om te reflecteren en te ontstressen? Hoe verstevig je het fundament onder je werk, je loopbaan?

In deze dagtraining leer je welke oplossingen je kunt gaan inzetten om de meest voorkomende uitdagingen bij het slimmer gaan benutten van je tijd te gaan aanpakken. Bovendien leer je hoe je deze oplossingen kunt combineren op een manier die je op maat kan maken voor je eigen situatie en die elke dag is vol te houden met een minimum aan discipline.

Na deze training kun je een opvolgwebinar of masterclass volgen voor verdere verdieping, verbreding, herhaling en om vragen te kunnen stellen over het in de praktijk brengen van het geleerde.

Resultaat

Door een goed begrip van het concept van het Personal Dashboard en de ‘slimmer tijd benutten elementen’ die je hierin slim kunt combineren ga je beter gebruik maken van je talenten/sterktepunten, maak je bewuster en betere keuzes, houd je meer overzicht en creëer je een beter inzicht in wat er allemaal moet gebeuren en wanneer. Je kunt bovendien elke dag en elke week je doelen bereiken op een manier die efficiënt en effectief is. Je leert dit te doen op twee manieren; een eenvoudige manier volledig gebaseerd op pen en papier en een nog effectievere manier waarbij je ook elektronische hulpmiddelen kan gaan inzetten zoals de standaard business mapping software (MindManager en de aHa!Coaching Add-in suite)

Met behulp van de hand-outs, support website, e-mail service en webinars kan je vervolgens elke dag jouw bekwaamheid vergroten in slimmer je tijd benutten, gestructureerder werken en makkelijker je korte en lange termijn doelen te halen op een manier die bijdraagt tot een betere werk en privé balans.

  1. Je leert de meest voorkomende uitdagingen en valkuilen kennen die we allemaal vroeg of laat tegen zullen komen in werk en privé.
  2. Je leert een reeks van elementen die je kunnen helpen je tijd slimmer te gaan benutten.
  3. Je leert welke combinatie van elementen het meest effect hebben door ze op maat te maken voor jouw persoonlijke situatie.
  4. We behandelen het concept van het Personal Dashboard.
  5. We behandelen een model wat je helpt te begrijpen hoe je tot één dag in de week aan tijd kan besparen.
  6. Je leert een weekritme om met zo min mogelijk tijd je Personal Dashboard effectief in te zetten en bij te houden.
  7. We behandelen twee strategieën om je Personal Dashboard slim en effectief te gaan opzetten.
  8. Je leert hoe je een softwarematig Personal Dashboard kan gaan opzetten.
  9. We laten zien hoe je slimmer kan leren, je ideeën kan uitwerken en kennis kan hergebruiken en links in een softwarematig Personal Dashboard kan toevoegen.
  10. Je leert op basis nvan Mindjet MindManager en de aHa!Coaching add-in suite welke functies van belang zijn om een softwarematig Personal Dashboard te kunnen maken en bij te houden.

   

   Voor wie?

   Deze training is bedoeld voor iedereen die zijn tijd slimmer wil gaan benutten, om meer de juiste dingen te gaan doen in minder tijd, met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

   Wat zijn de voorwaarden voor deelname?
   Er is geen vooropleiding of ervaring vereist. Geadviseerd wordt om eerst de Life Long Learning training te volgen om meer uit deze training te kunnen halen. Een ideaal voortraject is om na de Life Long Learning ook nog eerst de MindManager Basic of de Training Projectmanagement met Mindmanager en MS Project te volgen.

   Wat houdt de opleiding in?

   De opleiding wordt in klassikale en interactieve vorm gegeven in het speciale klaslokaal (‘Hypershifterslab’) van de opleider Academy of Minds in Den Haag (in het, via OV gemakkelijk te bereiken, Museum voor Communicatie aan de Bazarstraat 3 in Den Haag). Er wordt geoefend met de materialen in het klaslokaal en break-out rooms van de opleider. In overleg kan de opleiding ook op een andere locatie worden gegeven.
   De leermethode is gebaseerd op ‘leren door te doen’ , leerdoelen koppelen aan motivatie (“waarom wil ik dit leren?”), groepsleren (van elkaar leren) en het faciliteren van het zelf ontdekken (i.p.v. ‘de docent doet het voor en de groep moet het nadoen’).
   Na de training krijg je toegang tot een leer- en support site en een email-service abonnement om per email vragen te kunnen stellen en ontvang je een uitnodiging voor een webinar gericht op verdieping en verbreding van je kennis.

   Toetsing en vervolg

   Individuele kennistoets (facultatief) waarna, bij een score met meer dan 70% goede antwoorden, een certificaat zal worden uitgereikt.
   Om je verder te bekwamen in ‘Slimmer Werken, Niet Harder’ adviseren wij je om gebruik te gaan maken van de Mindjet MindManager software en de training Mindjet Mindmanager Basic te gaan volgen. Daarnaast kun je na het behalen van je certificaat een aantal Masterclasses gaan volgen zoals de halve dag ‘Masterclasses Begrijpend Snellezen’ en de Smart Reset-Series (SRS) webinars, zoals: ‘Niet meer zo snel afgeleid zijn’, ‘Werken vanuit één (team-)takenlijst’, ‘Uitstelgedrag tegengaan’, ‘Vergroot je denkkracht’, ‘Hoe werk je elke week slimmer?, ‘de Weekly Review’ en de serie van vier SRS Webinars om een ‘Personal Dashboard’ op te zetten.
   Met behulp van de hand-outs, ondersteunende website, e-mail service en webinars kun je na het volgen van de training jouw bekwaamheid vergroten in het beter luisteren, makkelijker overzicht houden en inzicht creëren, sneller sleutelinformatie noteren en verwerken (en hierbij keuzes maken), beter zaken onthouden en je probleemoplossend vermogen.

   Algemene informatie

   Competenties Technieken voor het slimmer benutten van tijd, prioriteiten stellen, informatie structureren, plannen, overzicht maken en houden, doelen behalen, organiseren eigen werk en stress reduceren.
   Aantal dagdelen 2
   Lestijden Van 09.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17:00 uur. De lunch wordt gehouden in een lunchrestaurant buiten de trainingslocatie. Na de lunch kan eventueel een korte wandeling naar het Vredespaleis of Panorama Mesdag worden gemaakt.
   Verplichte voorbereiding Geen.
   Leervorm Klassikale hands-on training met multimedia-presentaties, veel interactie tussen opleider en deelnemers en ‘groepsleeroefeningen’.
   Max. aantal deelnemers Maximaal 8 deelnemers in het Hypershifterslab en maximaal 8 in een alternatief trainingslokaal.
   Doorlooptijd 1 dag

    

   Inschrijven


    Niets van 18 juni 2024 tot 18 september 2024.

    Back to Top