MindManager Foundation

Vergroot je persoonlijke- en / of teameffectiviteit en speel snel en slim in op veranderingen

Mapping-softwarepaketten zoals MindManager krijgen steeds meer mogelijkheden. Tegenwoordig noemt men dit Visual Mapping tools of Information Mapping software. Je kunt ze zien als enorm dikke zwitserse zakmessen voor effectiviteit en efficiëntie in bijna elk type werkzaamheid.

Je leert softwarematig mindmappen te gebruiken om:

• informatie sneller en slimmer te structureren,
• je werk met meer plezier te doen,
• veel tijd te besparen,
• meer (ideeën) uit een brainstorm te halen,
• snel de essentie uit documenten te halen,
• effectiever (interactief) te presenteren,
• slimmer te vergaderen,
• vanuit één (personal) dashboard te werken,
• beter te kunnen plannen en organiseren en
• je stakeholders op maat te informeren.

o.a. met behulp van MindManager, handige add-ins en de de integratie met MS Office.

Onderaan deze pagina kunt u zich inschrijven

Resultaat

Na het volgen van deze Foundation-module heb je de belangrijkste basisfuncties van MindManager geleerd om meer de juiste dingen te doen in minder tijd met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

Na de training kun je (met jouw team):

 1. De belangrijkste basisfuncties van MindManager en de aHa!Coaching add-in suite gebruiken in jouw werk.
 2. Bepalen welke geavanceerde functies van belang zijn en waar je ze kunt vinden.
 3. Aangeven wat de link is met het Whole Brain Thinking en het manueel mindmappen.
 4. Professioneler rapporteren en presenteren.
 5. Tijd besparen (0,5 tot 1 dag per week) door te werken vanuit een geoptimaliseerd werkproces (WOM-Cyclus).
 1. Meer uit een brainstorm halen, makkelijker informatie structureren en meer (management-)overzicht verkrijgen.
 2. Betere beslissingen nemen en (sleutel-) kennis makkelijker vinden, filteren en hergebruiken.
 3. Korter, beter en leuker vergaderen met meer actiegerichtheid.
 4. Zowel elektronische mindmaps als andere ‘business visuals’ maken (zoals beslisbomen, oorzaak- en gevolgdiagrammen, organogrammen, et cetera).
 5. Uitleggen wat het concept van ‘dashboarding’ inhoudt en bepalen of en hoe het jou persoonlijk zou kunnen helpen.

Voor wie?

Voor iedere kenniswerker, (project)manager of (support-)medewerker die brainstormt, vergadert, werkt met grote hoeveelheden informatie, moet organiseren en plannen, kennis hergebruiken, rapporteren en presenteren en die zijn/haar denkkracht, leervermogen, creativiteit en probleemoplossend vermogen blijvend wil vergroten.

Voorbereiding (Software)

Er is geen vooropleiding of ervaring vereist. Wel heb je Mindmanager nodig op een laptop. Mocht je dat nog net willen of lukt het niet, dan zorgen wij dat je de software (2 maanden) tijdens en na de training kan blijven gebruiken. TIP: voor deelnemers met een e-mailadres van een opleidingsinstituut (basis school, HBO en WO) is de software voor een fractie van de prijs te downloaden op schoolspot.nl of surfspot.nl.

Hoewel deze training op zichzelf staat adviseren wij voor het creëren van een goed ‘leerfundament’ om eerst de LifeLong Learning training te volgen (handmatig mindmappen – brainstormen – geheugentraining – begrijpend snellezen – lateraal denken). We zien dat deelnemers die de LLL training hebben gedaan sneller uit de voeten kunnen met Mindmanager en betere maps maken.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding wordt in klassikale en interactieve vorm gegeven in het speciale klaslokaal ‘HypershiftersLab’ van de opleider Academy of Minds in Den Haag. Deze bevindt zich bij het met OV gemakkelijk te bereiken Anna Paulownaplein in Den Haag. Er wordt geoefend met de materialen in het klaslokaal en break-out rooms van de opleider. In overleg kan de opleiding ook op een andere locatie worden gegeven. De leermethode is ‘learning by doing’ (veel oefenen), leerdoelen koppelen aan motivatie (“waarom wil ik dit leren?”), groepsleren (van elkaar leren) en het faciliteren van het zelf ontdekken (in plaats van ‘de docent doet het voor en de groep moet het nadoen’).

Na de training krijg je toegang tot een leer- en support site en een email-service om per email vragen te kunnen stellen. Daarnaast kun je deelnemen aan webinars die regelmatig worden aangeboden voor verdieping en verbreding van de opgedane kennis.

Toetsing

Individuele kennistoets (facultatief) waarna bij score met meer dan 70% goede antwoorden een certificaat zal worden uitgereikt wat toegang geeft tot de Smart Reset Series (SRS) webinars, zoals; Niet meer zo snel afgeleid zijn, Werken vanuit één (team) takenlijst, Uitstelgedrag tegengaan, Begrijpend snellezen, Vergroot je denkkracht, de Weekly Review en de serie van vier SRS Webinars om een Personal Dashboard op te zetten.

Met behulp van de hand-outs, MindManager manual, support website, e-mail service en webinars kun je vervolgens jouw bekwaamheid verder vergroten in het ‘Slimmer werken, Niet harder’.

 

 

Algemene informatie

 

Competenties Lean / Agile werken, gestructureerd projectmatig werken, visueel organiseren, schriftelijke communicatie, creativiteit, pobleemanalyse, oordeelsvorming, organiseren eigen werk en beslissingen nemen.
Duur van de training Online: 3 online modules van 2,5 uur + 3 maanden ondersteuning. / Klassikaal: 1 dag.
Voorbereiding Huiswerkopdracht van ongeveer 25 minuten.
Leervorm Online of klassikale interactieve training met multimedia-presentaties, veel interactie tussen opleider en deelnemers en ‘groepsleeroefeningen’.
Max. aantal deelnemers Maximaal 12 deelnemers.

 

Inschrijven


  Niets van 18 juni 2024 tot 18 september 2024.

  Voor vragen : Academy of Minds | 070-7071355 | info@academyofminds.com

   

  Back to Top