Lifelong Learning

Vergroot je effectiviteit door mindmappen, begrijpend snellezen, geheugentraining
en lateraal denken.

De verhouding tussen thuis en op kantoor werken zal niet meer hetzelfde zijn. De hoeveelheid informatie die op ons afkomt via internet, e-mail en sociale media blijft toenemen. Klanten, partners, concurrenten en collega’s zijn steeds beter geïnformeerd. Zelf slim (thuis)werken, overzicht houden, informatie slim stroomlijnen en stress verlagen is niet altijd even makkelijk. Hoe blijf je zelf ook goed op de hoogte, maak je de juiste keuzes, blijf je creatief en onthoud je de belangrijkste zaken?

Hoe krijg je de informatie op een rij die je elke dag nodig hebt voor je werk? Hoe kun je beter gebruik maken van je brein? Je denkwerk versterken? Hoe creëer je overzicht en inzicht? Hoe leg je een sterk fundament voor je werk en loopbaan?

In deze training leer je hoe je de toenemende informatiestroom gemakkelijk kunt structureren, categoriseren en prioriteren. Je leert overzicht te verkrijgen, hoofd- en bijzaken beter te onderscheiden, je denken en creativiteit te vergroten, slimmer te notuleren en te brainstormen.

Deze training is opgebouwd uit vijf componenten die elkaar versterken:

 • handmatig mindmappen
 • Communicatietechnieken
 • begrijpend snellezen
 • geheugentraining
 • lateraal/verder denken

LEERGARANTIE: na de training kun je een opvolgwebinar volgen voor verdere verdieping, verbreding, herhaling en om vragen te stellen over het in de praktijk brengen van het geleerde.

Resultaat

Na de training heb je bijvoorbeeld geleerd om:

1. Je denkkracht te vergroten, door “Whole Brain Thinking” en gebruik maken van visuele taal.

2. Mindmapping en andere ‘visuals’ te gebruiken als denk-, schrijf- en geheugentechniek.

3. Visualiseren als draagvlak voor verandering in organisaties, teams en projecten in te zetten.

4. Communicatietechnieken toepassen om meer uit bijeenkomsten en gesprekken te halen.

5. Meer uit brainstorms halen en meer plezier in je werk krijgen.

6. Begrijpend Snellezen toe te passen waarbij je jouw leesnelheid minimaal verdubbelt.

 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zijn/haar denkkracht, communicatie, leervermogen, leessnelheid, creativiteit, geheugen en probleemoplossend vermogen blijvend wil vergroten.

Deze training ondersteunt het ‘leven lang leren’ door een aantal ‘leer te leren’-oefeningen en legt het fundament voor een persoonlijke, duurzame groei en je loopbaan. Het is de ideale vooropleiding voor de MindManager training (softwarematig mindmappen). Samen vormen ze de beste basis om slimmer te werken, niet harder.

Voorbereiding

Er is geen vooropleiding of ervaring vereist. Wil je jezelf alvast voorbereiden en verdiepen in de achtergronden kunnen we de volgende boeken aanraden:

1. ‘A Whole New Mind’ van Daniel Pink.
2. ‘The Mind Map Book’ van Tony Buzan.
3. ‘Thinking, Fast and Slow’ van Daniël Kahneman.
4. ‘Helder denken’ van Suzanne Weusten en Kees Kraaijveld.

 

Toetsing en vervolg

Individuele kennistoets (facultatief) waarna bij score met meer dan 70% goede antwoorden een certificaat zal worden uitgereikt wat een goede basis biedt voor o.a. de halve dag ‘Masterclasses begrijpend snellezen’ en de Smart Reset-Series (SRS) webinars, zoals; ‘Niet meer zo snel afgeleid zijn’, ‘Werken vanuit één (team-)takenlijst’, ‘Uitstelgedrag tegengaan’, ‘Vergroot je denkkracht’, ‘de Weekly Review’ en de serie van vier SRS Webinars om een ‘Personal Dashboard’ op te zetten.

Om je verder te bekwamen in ‘Slimmer Werken, Niet Harder’ adviseren wij je om gebruik te gaan maken van MindManager en de training MindMindmanager Basic te gaan volgen. Daarna kun je na het behalen van je certificaat een aantal Masterclasses gaan volgen.

Met behulp van de hand-outs, support website, e-mail service en webinars kun je vervolgens jouw bekwaamheid in beter luisteren, makkelijker overzicht houden en inzicht creëren, sneller sleutelinformatie noteren en verwerken (en hierbij keuzes maken), beter zaken onthouden en je probleemoplossend vermogen, vergroten.

 

Algemene informatie

Competenties Denktechnieken, samenvatten, schriftelijke communicatie, creativiteit, probleemanalyse, oordeelsvorming, organiseren eigen werk en (samen) besluiten nemen, hoofd- en bijzaken scheiden, actief luisteren en leren te leren.
Duur van de training Klassikaal: 1 dag / Online: 3 online modules van 2,5 uur (+ 3 maanden ondersteuning)
Lestijden Van 09.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 17:00 uur. De lunch wordt gehouden in een restaurant buiten de trainingslocatie. Na de lunch kan eventueel een korte wandeling naar het Vredespaleis of Panorama Mesdag worden gemaakt.
Voorbereiding Huiswerkopdracht van ongeveer 25 minuten.
Leervorm Klassikale of online hands-on training met multimedia-presentaties, veel interactie tussen opleider en deelnemers en ‘groepsleeroefeningen’.
Max. aantal deelnemers Maximaal 12 deelnemers.

Inschrijven

  We nemen contact met je op om een geschikte datum in te plannen.  Niets van 28 februari 2024 tot 28 mei 2024.


  Back to Top