Slimmer werken met je team

Een effectieve, slimmere manier van (samen)werken die tijd bespaart, uitval voorkomt en werkplezier verhoogt.

Hoe zorg je dat je als team goed uitgelijnd wordt en blijft? Hoe kan je de voortgang van het team goed bewaken zonder veel tijd te verliezen? Hoe kan je meer uit een vergadering halen in minder tijd? Hoe blijft iedereen in het team verbonden en tevreden?

Wat leer je?

In deze training leer je welke methoden, technieken en andere middelen je kunt inzetten voor de meest voorkomende uitdagingen van teams. Je leert hoe je in het hele team draagvlak creëert, slim samen doelen kan bepalen en hoe je deze doelen gezamenlijk bereikt. Ook leer je hoe je de communicatie kan verbeteren en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en zich gewaardeerd voelt.
Je leert een teamdashboard te maken, te gebruiken én te onderhouden wat zowel flexibel is als interactief, waardoor iedereen de laatste stand van zaken heeft en er gestuurd kan worden. Hierdoor ontstaat een werkproces waardoor er beter ingespeeld kan worden op veranderingen zowel binnen als buiten het team.
Je leert een grondige en een van de beste methoden (vergeleken met MBTI, Insight, Drijfveren, de kleuren methodiek etc.) om het team te versterken op basis van aanvullende individuele sterkten.

Meer informatie of op maat advies?

Laat je e-mail adres of telefoonnummer achter en we nemen contact met je op


  De training bestaat uit 2 modules

  • Uitlijnen en gestructureerd werken naar een gezamenlijk doel
   In deze ochtendmodule (met lunch) wordt behandeld:

   • Welke methoden, technieken en andere middelen je kunt inzetten voor de meest voorkomende uitdagingen van teams. Je leert hoe je in het hele team draagvlak creëert, slim samen doelen kan bepalen en hoe je deze doelen gezamenlijk bereikt. Ook leer je hoe je de communicatie kan verbeteren en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en zich gewaardeerd voelt.
   • Je leert een teamdashboard te maken die zowel flexibel is als interactief, waardoor iedereen de laatste stand van zaken heeft en goed bijgestuurd kan worden. Hierdoor ontstaat een werkproces waardoor er beter ingespeeld kan worden op veranderingen zowel binnen als buiten het team.

   Tijdens de openingwebinar die plaatsvindt voor deze klassikale module wordt het onderwerp ‘Whole Brain Thinking'(ofwel Denken Met Je Hele Brein) geïntroduceerd.

  • Slimmer communiceren en vergaderen
   Deze module kun je klassikaal (in de dezelfde middag) of on-line volgen (interactief met twee trainers).In deze module gaan we een stap verder met het aanleren van methoden om slimmer samen te werken en om tot een continu lerend team te komen dat snel kan inspelen op veranderingen.Je leert een grondige en een van de beste methoden (vergeleken met MBTI, Insight, Drijfveren, de kleuren methodiek etc.) om het team te versterken op basis van aanvullende individuele sterkten en een methode om slimmer te gaan communiceren en vergaderen. Zowel qua ontwerp van de vergadercyclus (dagstart, voortgang- en projectvergaderingen als strategische vergaderingen en Start-up meetings) als hoe je slimmer voorzit, verslagen maakt en zorgt dat acties gedaan worden.

   

  Vorm

  Deze training bestaat uit verschillende modules die je elk zowel klassikaal als online kan volgen. Onze online trainingen zijn interactief met twee trainers. De training kan je in één dag klassikaal volgen of je kan kiezen één helft klassikaal te doen en de andere helft online, of alles online.
  De leermethode is met name ‘learning by doing’ (veel oefenen), leerdoelen koppelen aan motivatie (’waarom wil ik dit leren?’), groepsleren (van elkaar leren) en het faciliteren van het zelf ontdekken (i.p.v. ‘de docent doet het voor en de groep moet het nadoen’).
  Na afloop van de training krijg je een maand de beschikking over een abonnement bij Academy of Minds. Daarbij krijg je toegang tot verdiepende webinars, huiswerkopdrachten en hulp bij werkzaamheden.
  Na het afronden van deze training kun je de volgende verdiepende webinars volgen:

  • De basisprincipes van een Persoonlijk Dashboard.
  • Je snelheid verder verhogen bij het begrijpend snellezen.
  • Je denkkracht vergroten door denkvalkuilen te vermijden.
  • Slimmer notuleren bij vergaderingen en bijeenkomsten.
  • Het maken van samenvattingen, presentaties en rapportages.

  Daadwerkelijk komen tot nieuw gedrag

  Alle opties zijn inclusief een opening- en closing webinar, huiswerkbegeleiding en een persoonlijk abonnement van een maand waarbij een van de trainers je helpt het geleerde in jouw praktijk toe te gaan passen. Bovendien gaan we met de groep een Whatsapp groep starten en een groepsleerlogboek. Daarmee wordt de kans vergroot dat Slimmer Werken een nieuwe gewoonte wordt. Bovendien mag je na de training verdiepende webinars volgen waardoor je de stof ook breder in de praktijk toe kunt gaan toepassen.

   

  Kosten van deze training: € 595,- excl.btw.

   

  Lees meer in onze artikelen over teamontwikkeling:

   

   

  Meer informatie of op maat advies?

  Laat je e-mail adres of telefoonnummer achter en we nemen contact met je op

   Back to Top