“Slimmer werken, niet harder” bij de overheid

Welkom! Op deze pagina voor werknemers binnen de (rijks-)overheid vind je informatie over de diverse trainingen, webinars en Masterclasses van Academy of Minds, welke gericht zijn op ‘Slimmer Werken, Niet Harder’ door inzet van nieuwe methoden als Whole Brain Thinking en slimme visualisatietools. Bekijk ons aanbod ook op Leer-Rijk via deze link, aanmelden is hier alleen mogelijk voor medewerkers van overheidsorganisaties.

 

Leg de basis onder je loopbaan

De hoeveelheid informatie die op ons afkomt via internet, email en sociale media neemt elk jaar toe. Hierdoor neemt de druk toe om slimmer te gaan werken (niet harder) en de noodzaak om stress te gaan verlagen. Met behulp van de hand-outs, support website, e-mail service en webinars zorgen we ervoor dat de geleerde stof niet de volgende dag begint weg te zakken, maar dat je er direct mee aan de slag kan zodat het een nieuwe gewoonte wordt.

Weet je nog niet precies waar je moet beginnen?

Download dit schema waarin de onderstaande trainingen tot elkaar in verband staan. In dit routeplan zie meer achterliggende informatie door op de naambordjes van de assen te klikken of op de mouse-overs te letten. Beiden kunnen je helpen je ‘leer-reis’ (klik op het filmpje voor uitleg) te gaan plannen.

(Halve-)dagtrainingen:
Trainingen
(Nog) gratis te volgen:
Webinars Leermodules
Ondersteuning:
Support sites

Trainingen

We bieden zowel dagtrainingen aan als virtuele (life online) trainingen als trainingen voor een halve dag.

De ideale start om slimmer te leren werken (niet harder) is de ‘Life Long Learning’-training (zie onder). De meest logische vervolgstap is ‘MindManager Fundamentals’, een dagtraining waarin we dieper ingaan op het slim inzetten van ‘digitaal mindmappen’ om je persoonlijke effectiviteit en creativiteit een ‘boost’ geven.

Lifelong Learning

In deze training leer je hoe je de toenemende informatiestroom gemakkelijk kunt structureren, categoriseren en prioriteren. Je leert overzicht te verkrijgen, hoofd- en bijzaken beter te onderscheiden, je denken en creativiteit te vergroten, slimmer te notuleren en brainstormen. Deze training is opgebouwd uit vier componenten die elkaar versterken; handmatig mindmappen, begrijpend snellezen, geheugentraining en lateraal denken.

Meer informatie en inschrijven

Leer-Rijk.nl  Cursuspagina

Kosten:  €695,- (dagtraining + blended learning*)

Download de brochure

Mindjet Mindmanager Foundation

Deze training werkt op basis van de nieuwste MindManager-software en is daardoor nog meer gericht op het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het samenwerken in teams met behulp van de software.
We gaan oefenen met het softwarematig mindmappen om informatie sneller en slimmer te structureren, meer uit een brainstorm te halen, snel de essentie uit documenten te halen, interactief te presenteren, slimmer te vergaderen en je creativiteit en probleemoplossend vermogen te vergroten, beter te kunnen plannen en organiseren en extra tijd te besparen.

Meer informatie en inschrijven

Leer-Rijk.nl  Cursuspagina

Kosten:  €695,- (dagtraining + blended learning*)

Download de brochure

Slimmer Tijd Benutten i.p.v Time Managment

hoe kun je de beschikbare tijd die je hebt zodanig benutten dat je meer de juiste dingen kan gaan doen in minder tijd, met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans? Hoe maak je de juiste keuzes, blijf je creatief en onthoud je de belangrijkste zaken? Hoe krijg je de informatie op een rij die je elke dag nodig hebt voor je werk? In deze training leer je welke oplossingen je kunt gaan inzetten om de meest voorkomende uitdagingen bij het slimmer gaan benutten van je tijd te gaan aanpakken.

Meer informatie en inschrijven

Leer-Rijk.nl Cursuspagina

Prijs: € 695,- (dagtraining + blended learning*)

Download de brochure

Projectmanagement met Mindmanager

Deze dagtraining is speciaal ontwikkeld voor project- en programmamanagers en -medewerkers op basis van de nieuwste methoden en inzichten op het gebied van leren, gestructureerd projectmatig werken en visueel projectmanagement. Aan de hand van de Mindmanager software ga je tijdens deze dagtraining leren gestructureerd te werken o.a met MS-projects. Je leert hoe je een project via MindManager slim kan opzetten en beheren.

Meer informatie en inschrijven

Prijs: € 695,- (dagtraining + blended learning*)

Leer-Rijk.nl Cursuspagina

Het complete overzicht

Beweeg met je muis over een training om een korte beschrijving te zien, klik op een training om de brochure te downloaden.


Meer weten over een training?

Selecteer de training waar je meer over wilt weten, laat je e-mail adres achter en we nemen contact met je op. Of vul het contactformulier in met je specifieke vraag

  Webinars

  Deze Smart Reset Series (SRS) webinars zijn, zonder voorgaande training, (tijdelijk) gratis te volgen vanaf de eigen werkplek, thuis of via een mobiel apparaat. Er zijn twee series van webinars;

  1) SRS Personal Dashboard opeenvolgende serie van vier webinars van 50 minuten elk en

  2) de serie van SRS lunchwebinars van 25 minuten elk

  Personal Dashboard Webinars

  Een serie van vier opeenvolgende SRS webinars, die je helpen om jouw Personal Dashboard op te bouwen, om meer de juiste dingen te doen in minder tijd met meer plezier en resultaat vanuit rust en balans.

  ✏ Gratis inschrijven voor de SRS Personal Dashboard webinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

  Lunchwebinars

  Daarnaast een keuze uit de volgende SRS lunchwebinars: Het structureren van informatie, Niet meer zo snel afgeleid zijn, Werken vanuit één (team) takenlijst, Uitstelgedrag tegengaan, Begrijpend snellezen, Vergroot je denkkracht en De Weekly Review.

  ✏ Gratis inschrijven voor de SRS lunchwebinars kan eenvoudig via het webinar overzicht van Academy of Minds. Hier tref je ook uitgebreidere beschrijvingen aan.

  Gratis ‘Slimmer Werken’-workshops

  Wij bieden diverse gratis workshops aan, zowel in ons Hypershifterslab bij het Museum voor Communicatie in Den Haag als in-house bij diverse overheidsorganisaties. Ben je benieuwd waar en wanneer de volgende plaatsvindt en wil je er één bijwonen? Of lijkt het je leuk om in-house een workshop voor je afdeling of organisatie te laten organiseren? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie!

  Nieuw! Reeks van vier Slimmer Werken workshops

  Een nieuwe start om slimmer te werken (niet harder)

  Een bekende situatie? je komt tijd tekort. Er moet steeds meer gebeuren met minder mensen. Je hebt een aantal bekende technieken en apps al geprobeerd, maar je bereikt toch steeds niet het gewenste resultaat.

  Er ontbreekt iets… De verbinding. Zou het niet fijn zijn om te weten op welk moment je welke tools en technieken het beste kan gebruiken zodat ze elkaar complementeren en versterken en het bovendien makkelijker is om alles bij te houden.

  Jouw ideale werkweek

  Lukt het je prima om elke dag wat taken af te tikken maar heb je toch aan het einde van de week nog veel taken openstaan die eigenlijk af hadden moeten zijn? Moeite om overzicht te houden? Een overvolle agenda? Last van uitstelgedrag? Niet met de juiste dingen bezig? Veel tijdverlies? Niet goed voorbereid? Stress?

  In navolging op de workshop “Hoe werk je elke dag slimmer” gaan we ook de volgende stap in het slimmer werken behandelen en gaan we focussen op “Hoe werk je elke week slimmer”.

  Jouw meest succesvolle kwartaal

  Misschien lukt het je prima om elke dag en elke week slimmer te werken maar heb je toch het gevoel dat er een onbalans is in je leven? Je misschien te veel tijd bested aan werk of juist privé of een bepaalde rol? (ouder, partner, vrijwilliger, projectmanager, coach, etc.)

  Als je (weer) de dirigent wil worden van je leven en per rol goede doelen wilt kiezen en deze kunnen opbreken naar kwartalen, weken en dagen om ze makkelijker en in balans te kunnen behalen, dan is dit een goede workshop voor jou.

  Jouw beste team

  Je bent inmiddels zelf al aardig slim aan het werk. Je bereikt meer, hebt minder stress, meer plezier en resultaat en je voelt je redelijk goed in balans. Misschien is het dan nu tijd om dit met je team ook te bereiken?

  Maar hoe werk je dan goed samen? Hoe kan je alle talenten bijelkaar zo inzetten dat er meer sociale innovatie ontstaat en team doelen makkelijker, eerder en met meer effect worden bereikt? Maar ook de persoonlijke doelen niet ondergesneeuwd raken? Deze workshop leert je methoden en instrumenten gebruiken om dit te kunnen bereiken.

  Andere workshops:

  Nieuwe technieken voor ouderwets Time Management

  De juiste dingen op het juiste moment op de juiste manier doen~
  In deze workshop slimmer je tijd benutten leer je om te gaan met afleidingen en interrupties. Je maakt kennis met de Pomodorotechniek. Deze tijdmanagement techniek is een bekende en veelgebruikte methode om je tijd efficiënter in te delen.

   

  innovation-center

  Vergroot je denkkracht door mindmappen en lateraal denken

  De ene na de andere gedachte komt in me op. Hoe ga ik dit structureren en prioriteren? Wat zijn nu de hoofd en bijzaken? Welke onderdelen horen bij elkaar en waar moet ik juist op letten bij dit probleem. Kan ik meer leren in minder tijd? Hoe kan ik van de gebaande paden afkomen en meer creativiteit vrijmaken? Hoe zou ik dit kunnen onthouden? Wat is nu de essentie voor mijn presentatie? Dit project moet ik opbreken, maar hoe?

  In deze workshop mindmappen en lateraal denken behandelen we technieken om je denkkracht te vergroten. Denk hierbij aan lateraal denken, mindmappen, geheugen training en de valkuilen van het denken.

  Begrijpend snellezen

  Hoe blijf ik geconcentreerd tijdens het lezen? Hoe kan ik informatie langer onthouden? En hoe zorg ik ervoor dat ik informatie sneller kan opnemen?

  Tijdens deze workshop snellezen leer je documenten snel te scannen op ‘nuggets of information’ of leer je juist ‘dikke stukken’ degelijk en vlot te doorgronden. Snel hoofd-en bijzaken onderscheiden, het itereren tussen de analyse en synthese en het visualiseren van structuren is hierbij van belang.

  Balance your Time

  Voor veel mensen voelt tijd aan als iets wat verstrijkt, als een voorraadbegrip, als een stip die op een lijn stapje voor stapje verder tikt. Tijdens deze workshop balance your time leer je hoe je tijd kunt inzetten om stress te verminderen en meer balans tussen werk en privé te creëren.

  We behandelen het concept van het Personal Dashboard, de Eisenhower matrix en het verschil tussen slim tijd benutten en ‘timemanagement’, het maken van Work Breakdown Structures (WBS) en leer je slimmer naar je agenda te kijken. Aan het einde van de workshop maak je jouw Personal Dashboard, waarna je in staat bent om meer dingen, in minder tijd, met meer plezier en met meer resultaat te doen.

  Leermodules

  scr_leermoduleOp deze pagina komen meer en meer leermodules beschikbaar die relevant zijn voor (alle) medewerkers binnen de (rijks-)overheid en die gratis zijn te volgen. Op dit moment is de leermodule ‘Hoofd- en bijzaken onderscheiden’ aan te raden als voorbereiding voor de deelnemers van de Life Long Learning, MindManager Basic, Werken met de nieuwe MindManager, de Masterclasses Omgaan met de Informatielawine en Projectmanagement met Mindjet MindManager en MS Project.
  Binnenkort meer…

   

  Support sites

  De supportsites bieden naslagwerk voor de Mindjet MindManager software en voor de trainingen in de vorm van tips, downloads en templates.

   

  Meer weten over het trainingsaanbod?

  Laat je e-mail adres achter en we nemen contact met je op. Of vul het contactformulier in met je specifieke vraag

   Succes met Slimmer Werken, Niet Harder!

   Het trainers team van Academy of Minds | overheid@academyofminds.com | +31(0)70 7071355 | youtube Academy of Minds

    

    

   Back to Top