Deze app is ontworpen om je werk/leven balans te verbeteren. Door simpel te beginnen met je te helpen je hoofd leeg te maken en niets meer te vergeten. Je begint met rust en overzicht te creëeren. Door bewuster te worden dat veel zaken niet (nu) hoeven te worden gedaan (Not To Do). Daarna helpt de app je om ook je langere termijn doelen te halen. De app kan doelen koppelen aan de rollen in je leven en te visualiseren in hoeverre je ze aan het halen bent. Steeds meer functies worden ontsloten door de app elke dag te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld de reflectiefunctie die je bewust maakt dat je elke dag iets kan leren of de mini doelen module, die je helpt nieuwe gewoonten aan te leren. Bovendien kan je door de app goed te gebruiken punten verdienen om gratis interactieve on-line lessen te gaan volgen (webinars). Na een tijdje kan je ook met anderen reflecteren, elkaar helpen en zo samen nog meer leren.
Waarom deze app en hoe haal je het meeste uit de app (en uit jezelf)?
We hebben een speciale ontwikkeld voor de testers van de Not To Do app. Je leert de app te gebruiken om: Snel en makkelijk je hoofd leeg te maken via de ‘Brain Dump’ of de ‘Lijstjes’ functie, hoe je simpel een prioriteit stelt, het verschil tussen taakjes en dagdoelen, waarom de dagdoelen benadering rust geeft en beter werkt en welke geavanceerde functies je kan gaan vrijspelen en waarom je dat zou willen.
Wil je meedoen met deze webinar?
Schrijf je direct in
We hebben gedurende de testperiode al goede feedback ontvangen. We kunnen helaas niet alles (direct) oplossen, maar een aantal onderdelen die voorbij zijn gekomen hebben we al wel aan kunnen pakken.
Wat we als feedback hebben gekregen en in de laatste versie is opgelost:
We krijgen ook veel als feedback dat het vrij veel is. Zowel de opties in de app als de uitleg en teksten eromheen. Daaruit voort komt dat het niet heel erg intuïtief is. Dit komt mede doordat we het willen laten passen in onze filosofie, daarbij willen we ook veel uitleggen voor het geval de gebruikers dit niet weten.
We zijn aan het nadenken over een nieuwe insteek waarbij je meer wordt geleid door het gebruiken van de app zelf in plaats van het geven van (te) veel uitleg eromheen. Mocht je hier nog (andere) ideeën over hebben horen we het graag!
Van verschillende testers hebben we te horen gekregen dat er wel heel veel functionaliteit in de app zit en daardoor het overzicht kan verdwijnen. Daarom hebben we ervoor gekozen niet alle functionaliteit direct vrij te geven. Na de ‘beginnersfunctionaliteit’ een tijd te gebruiken komen steeds meer functies (en webinars!) vrij. Bekijk hieronder de verschillende functionaliteiten.
Een aantal technieken die je helpen slimmer te werken, en die we ook behandelen in de trainingen en webinars, hebben we geïntegreerd in de app:
Let op: In “Filosofie en gebruik van de App” worden de functionaliteiten besproken, lees dit eerst door om te begrijpen wat je kan met de verschillende onderdelen.
Laatste nieuws: in de nieuwste versie zijn een aantal functies pas beschikbaar als je eerst een tijdje de app echt goed gebruikt.
Onderaan de pagina staat een link naar de “Slimmer werken met de APU”. Dit staat voor Analyse Persoonlijke Uitdagingen en is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in welke uitdagingen er voor je zijn waar je aan kan werken. Hiervoor moet je een vragenlijst invullen.
Notities: Gebruik deze om snel iets toe te voegen aan de App als je nog niet weet of dit een dagdoel, mijlpaal of een losse taak is. Deze kan je later omzetten (knop meest rechts) naar een dagdoel of een taak, of verwijderen als het niet (meer) relevant blijkt.
Dagdoelen: Dit scherm bestaat uit twee verschillende functionaliteiten. Hier worden je dagdoelen voor de huidige dag getoond (dus geen dagdoelen die er no a. Je kan je hier ook toevoegen, aanpassen en verwijderen.
Dagdoel toevoegen: Vul bij het toevoegen van een naam in, en het liefst SMART zodat je goed kan meten of je het hebt gehaald. De datum die je invoert is de begindatum van de dagdoel. Dit geeft dus aan op welke dag je het doel wilt doen en afmaken.
Minidoelen: Kijk hierboven bij de Filosofie en Werking voor meer informatie over minidoelen. Hier zie je al je minidoelen, met een teller. Door op de duim te klikken wanneer je een mididoel bereikt hebt verhoog je de teller met één. Zo kan je bijhouden hoeveel keer je het minidoel bereikt hebt. Onder het minidoel staat een knop “diagram tonen”, hiermee kan je bekijken hoe vaak je het minidoel bereikt heb per dag. De waarden op de x-as staan voor het aantal dag geleden, waarbij 1 vandaag is.
Mijlpalen: Geeft een overzicht van je ingevulde mijlpalen met de bijbehorende dagdoelen. Hier kan je ook mijlpalen toevoegen, wijzigen een verwijderen. Ook kan je per mijlpaal de dagdoelen beheren. Het kan voorkomen dat je een dagdoel hebt die je niet kwijt kan (of wil) in een mijlpaal. Deze staan in dit scherm onderaan bij “Dagdoelen zonder mijlpaal”
Rollen: Lees de tekst “Filosofie en Werking” door om te leren hoe rollen gebruikt kunnen worden. In dit scherm zie je een overzicht van je rollen (er zijn ook al rollen als voorbeeld ingevuld).
Leerpunten:
Leerpunten kun je hier zelf toevoegen door op de knop “leerpunt toevoegen” te klikken. Deze leerpunten kan je later omzetten naar een dagdoel of mijlpaal. Het is daarom raadzaam de leerpunten SMART te formuleren zodat je ook weet wanneer je het gehaald hebt.
Reflecties en Top-reflecties:
Je ziet de reflecties die zijn gekomen uit je leerdoelen. Door in het zoekveld iets in te voeren kan je de reflecties filteren om zo bijvoorbeeld overeenkomstige reflecties op een rij te krijgen. Door op een reflectie te klikken kan je de details van de reflectie bekijken en ze aanpassen. Ook kan je zien bij welk dagdoel deze hoort.
Onder het menu-item rapport staan twee tabbladen, “rapport” en “Export/import”.
Rapport
Hier zie je verschillende grafieken over je dagdoelen, in combinatie met je rollen, met je mijlpalen en hoe goed je bent in het op tijd halen van een dagdoel.
Export/import
Je kan op twee manieren je gegevens exporteren. Naar een mindmap, zodat je het met bijvoorbeeld MindManager kan openen. Door op “exporteer als mindmap” te klikken en in dit scherm je e-mail adres in te vullen krijg je het bestand in je mailbox. Dit bestand kan je helpen overzicht te krijgen over je gegevens, of je kan het verwerken in je (team) dashboard.
Je kan ook een backup exporteren. Dit bestand kan je later weer importeren in de App waardoor je de gegevens van dat moment terugzet. Dit bestand is niet geschikt om ergens anders voor te gebruiken.
Import: Het backup bestand importeren kan door de inhoud van het bestand van de backup te kopiëren in het import-scherm. Dit doe je door het bestand te openen in een geschikte app en alles te selecteren en kopiëren.
Je kan (nog) niet doorklikken op een training om je direct in te schrijven, maar als je ons een e-mail stuurt met welke training je wilt volgen plannen we het met je in.
De app is nog in de testfase en zijn daarom blij met alle feedback. Zo heb je waarschijnlijk ontdekt dat er zojuist ‘gamification elelementen’ zijn toegevoegd. Maak dus regelmatig een backup van je gegevens!
Niet alleen onderdelen die niet werken, maar denk daarbij ook aan de volgende vragen:
– Is de navigatie logisch?
– Is de app goed genoeg om dagelijks te gebruiken? (Zo niet, waarom niet?)
– Wat kan er beter aan de vormgeving, of aan de gebruiksvriendelijkheid?
– Wat mis je nog?
Na het geven van feedback kunnen we nog contact met je opnemen als er onduidelijkheden mochten zijn. We houden je via deze pagina op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Ga naar het feedbackformulier en stuur je bevindingen op.
Geef je feedback
© World of Minds
[ Algemene voorwaarden ]
[ Privacy verklaring ]
Comments are closed.